Kunstenaars in etalage VVV | Purmerends Museum krijgt een vervolg

07 december 2020
In 2020 zijn het Purmerends Museum en Kunstcollectief Purmerend begonnen met het maandelijks tonen van werk van lokale kunstenaars in de etalage van de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat 35. Dit initiatief krijgt ook in het komende jaar een vervolg.
In Purmerend zijn weinig plekken waar hedendaagse kunstenaars hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. Om die reden stelde het Purmerends Museum de etalageruimte van de VVV|Museumwinkel beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een lokale kunstenaar te tonen met een of meerdere werken. Vanaf december is Nynke van Zwol aan de beurt. Daarna laat in januari kunstenaar Marcus zijn werk zien en in februari Peter Elias.


7 december 2020 - 4 januari 2021: NYNKE VAN ZWOL
Nynke van Zwol studeerde in 2015 af aan de Wackers Kunstacademie te Amsterdam waar ze het klassieke tekenen en schilderen leerde. Sindsdien is ze fulltime werkzaam als beeldend kunstenaar. Ze maakt vooral schilderijen van landschappen. Het zijn vaak bedrieglijk eenvoudige collages van aquarel op papier, waarin land of zee door een enkele lijn worden gescheiden van de lucht. Het zijn kijkjes op "The Silent Land", een ge´dealiseerde wereld van leegte waarin de elementen vrij spel hebben.
Meer werk en informatie op: www.nynkevanzwol.com


4 januari - 1 februari 2021: MARCUS
Marcus heeft zich gespecialiseerd in een zeer kleurrijke vrije stijl en schildert voornamelijk portretten en stadsgezichten. Soms ge´nspireerd door oude meesters, maar ook door actuele gebeurtenissen. Door zijn dynamische manier van schilderen lijkt het of elk doek in een paar minuten is opgezet, ook al zit er dagen werk in. Spuitbussen, kwasten, paletmes en sjablonen… Alles wordt gebruikt om tot een verrassend resultaat te komen. Vrij schilderen is waar het bij Marcus uiteindelijk om draait. Vrij zijn om te doen en te maken waar hij zin in heeft. Een Freepainter dus.
Meer werk en informatie op: www.freepainter.nl


1 februari- 1 maart 2021: PETER ELIAS
Peter Elias maakt vooral abstracte schilderijen in acrylverf aangevuld met andere materialen. Hij werkt vooral vanuit zijn gevoel. Vorm en kleur staan centraal in een krachtige penseelvoering. Elias begon in 2005 met tekenen en schilderen bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Vanaf 2006 is hij zich gaan toeleggen op het acryl schilderen. Tot 2009 onder leiding van Wherelant-docent Jimmy Mendizabal en aansluitend bij de Purmerendse schilder Kees Kasbergen. Vanaf 2012 experimenteert hij met abstract schilderen na een serie lessen bij Wherelant. Peter is vijf jaar bij Leo Musch in Beauregard in Frankrijk geweest om daar grensverleggend te schilderen. Vanaf 2012 doet hij mee aan de Kunstroute in Purmerend.
Zie ook zijn website: peterelias.exto.nl

In de VVV|Museumwinkel is meer informatie over de kunstenaar en het werk van die maand te vinden.

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.