Nieuwe Purmerendse kunstenaars in etalage VVV | Purmerends Museum

03 september 2020
In augustus zijn het Purmerends Museum en Kunstcollectief Purmerend begonnen met het maandelijks tonen van werk van een lokale kunstenaar in de etalage van de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat 35. Dit initiatief krijgt ook in de komende maanden een vervolg.
In Purmerend zijn weinig plekken waar hedendaagse kunstenaars hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. Om die reden stelde het Purmerends Museum een etalageruimte van de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een lokale kunstenaar te tonen met een of meerdere werken. Nadat schilder Lies Reurekas in augustus het spits afbeet, is in september Simone Prins aan de beurt. Daarna laat in oktober Marion Karremans en in november Karin Kuik actueel werk zien.


Vanaf 7 september 2020
Simone Prins is de kunstenares van Pressie From Nature. Zij werkt voornamelijk met natuurlijke materialen. Deze natuurlijke materialen hebben een uitgesproken karakter en schoonheid van zichzelf. Ze weet de expressie eruit te halen en, na een creatief proces, ze een nieuw leven in te blazen. Simone tast de natuurlijke intensiteit van de materie niet aan en houdt haar natuurlijke schoonheid intact.


Vanaf 5 oktober 2020

Marion Karremans. Veel van haar werk ontstaat naar aanleiding van de natuur en sprookjesachtige taferelen. In sommige werken zijn invloeden zichtbaar van de jugendstil periode en bij andere vanuit de Japanse kunst. Haar werk is heel divers en ze werkt vooral op gevoel. Momenteel is ze veel bezig met het maken van schilderijen waarin ze aquarel en textiel combineert en ze maakt illustraties voor kinderboeken.


Vanaf 2 november 2020

Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden. Haar beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. Daarnaast is Karin ook actief als fotograaf en maakt zij glasobjecten. Thema's zijn aarde, water, planten en dieren.

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.