Draken, spinnen en andere monsters

3 juli t/m 1 november 2020

Draken met scherpe klauwen en tanden, harige spinnen en monsters met stekels, scharen en grote ogen. Wie was er als kind niet een beetje bang voor? En misschien ook daarna nog wel. In het Purmerends Museum komen al deze enge dieren samen, veilig als afbeeldingen op keramiek uit de collectie. Tenzij er eentje ontsnapt natuurlijk.
Met de tentoonstelling Draken, spinnen en andere monsters zet het Purmerends Museum de eigen collectie jugendstil aardewerk op een bijzondere manier in de schijnwerpers. We gingen op zoek naar enge, vreemde en gevaarlijke dieren, en vonden draken, slangen, zeemonsters en nog veel meer. Een selectie van deze wezens is tijdelijk bij elkaar gebracht in het kunstkabinet.

Draken, spinnen en andere monsters zal zowel kinderen als volwassenen aanspreken en is de hele zomerperiode te zien. Tijdens de duur van de tentoonstelling en tijdens de Kinderboekenweek (30 september-11 oktober) gaan we regelmatig voorlezen uit (kinder)boeken over monsters en enge beesten, zoals verhalen over draken en zeemonsters, maar ook over de bekende spin Anansi. Van 15.00-15.30 uur voor kinderen tot 6 jaar en van 15.30-16.00 uur voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar. Ook is er een speurtocht voor kinderen door de tentoonstelling.

Op zaterdag 31 oktober - de dag van Halloween - staat het museum in het teken van spinnen!Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.