Alan Standen

30 april t/m 14 augustus 2022

Het Purmerends Museum is trots om vanaf 30 april een selectie van werk, gemaakt door kunstenaar Alan Standen, in het kunstkabinet te kunnen tonen.
Alan Standen, filmer en kunstschilder, werd geboren in 1929 in Engeland en is sinds de jaren zeventig woonachtig in Purmerend.Standen werd in 1929 in Engeland geboren. Zijn tekentalent werd al vroeg ontdekt en Alan combineerde de laatste twee jaar van zijn middelbareschooltijd met de kunstacademie in Rochester. Eenmaal in Londen kwam hij in contact met de regisseur van de animatiefilm Animal Farm, naar het boek van George Orwell en werd hij verantwoordelijk voor de vormgeving. Voor de film maakte hij meer dan 4.000 illustraties. In 1953 verhuisde Standen naar Nederland om voor de filmstudio van Marten Toonder te gaan werken. Na zijn huwelijk bleef hij in Nederland wonen en begon zijn eigen filmstudio.

Tussen zijn werkzaamheden door als filmer bleef Standen schilderen, maar pas na zijn pensionering kon hij zich hier volledig op richten. Alan Standen schildert in een herkenbare stijl. Zijn onderwerpen zijn meestal kleurrijke figuren die prominent op de voorgrond treden in een vaak surrealistische wereld waarin ook de mystiek van de Middeleeuwen is terug te vinden. Zijn werk ondertekent Standen met een prachtig vormgegeven signatuur.
Alan Standen woont sinds de jaren zeventig in Purmerend.


foto's: Els Broers

Nieuwsbrief

Geef u op voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen, nieuwtjes en evenementen.
Hiermee geeft u toestemming aan het Purmerends Museum om uw gegevens te verwerken.