Informatie

Openingstijden

2 januari - 31 december

dinsdag t/m vrijdag10.00 - 16.00 uur zaterdag, zondag en 12.00 - 16.00 uur feestdagen

Gesloten

Maandagen, 1 januari, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 25 december.

Bezoekadres

Kaasmarkt 20
1441 BG Purmerend
0299-472718
info@purmerendsmuseum.nl

Het Tekenschrift

Het Purmerends Museum heeft een uniek tekenschrift gemaakt voor de groepen 5 t/m 8.
Hoe het werkt kun je bekijken in dit filmpje 
én
wil je het Tekenschrift zelf zien, klik dan op de afbeelding hieronder.

 
 

Tekenen is leuk!
Het Tekenschrift staat vol met inspirerende tekenopdrachten. Allemaal aan de hand van voorwerpen die in het Purmerends Museum tentoongesteld staan. Al tekenend leren de kinderen zo ook nog een stukje geschiedenis van Purmerend.
In opdracht van het Purmerends Museum en met behulp van de Gemeente Purmerend hebben Mirjam Bakker en Jolanda Hartog (allebei beeldend kunstenaar én kunstdocent) een tekenschrift gemaakt waarbij het hoofddoel is om kinderen weer volop aan het tekenen te krijgen.
Door te tekenen zie je namelijk zo veel meer, je wordt veel bewuster van de wereld om je heen en het is gewoon heerlijk ontspannend om te tekenen. Het kan altijd en overal. Ook zo handig!
De tekentraditie van de Purmerendse Stadsteekenschool (1826-1957) wordt met dit bijzondere tekenproject weer tot leven gebracht.

Kom allemaal naar het museum
De kinderen kunnen ook individueel in de klas met het schrift aan de slag. Bijvoorbeeld als ze klaar zijn met hun werk of als pauzemomentje.Het is ontzettend leuk om samen met de hele klas de voorwerpen die in het Tekenschrift te zien zijn ook in het echt te zien in het museum. De voorwerpen worden dan de basis van een speurtocht waarbij de kinderen de tekenopdrachten ter plekke in het museum kunnen maken.
Voor een bezoek aan het museum met de klas moet van te voren even een afspraak gemaakt worden via: info@purmerendsmuseum.nl.

Thuis
Ook thuis kunnen de kinderen met het Tekenschrift aan de slag. De hele familie kan meedoen. Het Purmerends Museum nodigt de kinderen en hun familie van harte uit om samen het museum te bezoeken. In het museum zijn tasjes met tekenmateriaal te leen. Hoe leuk is het om samen al tekenend het museum te ontdekken. En het mooie is: de entree voor kinderen is gratis en iedere begeleider mag voor de helft van de prijs het museum bezoeken!